CHP'Lİ HAVUTÇA'DAN BAŞBAKANA TAŞERON İŞÇİLER SORUSU

CHP

Partinizin gençlik ve kadın kolları bu firmalara taşeron işçi sağlamak için hangi çalışmaları yürütmektedir? Partiniz gençlik ya da kadın kolları aracılığıyla taşeron işçi olarak çalışmaya başlayanların, kadrolu doktor, hemşire, sağlık çalışanı, öğretmen





CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, devlet kurumlarındaki taşeronlaşmanın getirdiği sorunların endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi yöneltti.
Havutça, önergesinde AKP hükümetince taşeronlaşmanın teşvik edildiğini, sorunların ise çözülmediğini öne sürdü. Devlet kurumlarının işlerinin kaç müteahhit firmaya, hangi iş kollarında ihale edildiğini soran Havutça, Müteahhit firmaların, AKP genel merkezi ve diğer il, ilçe ve belde binalarında güvenlik, temizlik ve diğer iş kollarında aldığı ihaleler var mıdır? Varsa bu firmalar hangileridir?” sorusuna yanıt istedi.
Havutça'nın bir başka sorusu da, Partinizin gençlik ve kadın kolları bu firmalara taşeron işçi sağlamak için hangi çalışmaları yürütmektedir? Partiniz gençlik ya da kadın kolları aracılığıyla taşeron işçi olarak çalışmaya başlayanların, kadrolu doktor, hemşire, sağlık çalışanı, öğretmen vb. mesleklerde görev yapanlara baskı yaptığı iddiaları doğru mudur?” şeklinde oldu.


 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı